Esafe - Sveriges billigaste återförsäljare

Esafe säljer kassaskåp, dokumentskåp och Vapenskåp, till Sveriges billigaste priser, och har även lägsta pris garanti. Hittar ni ett kassaskåp billigare på en annan sida så betalar vi tillbaka mellanskillnaden.

Esafe har genom goda kontakter och låga omkostnader i verksamheten gjort det möjligt att sänka priserna betydligt jämfört med sina konkurrenter, vi jobbar serviceinriktat men utan krångel. Efter att ni gjort er beställning så skickar vi skåpet till er utan extra kostnader eller frakt, allt är inräknat i vårt förmånliga pris. Vi har även mångårig erfarenhet på plats på vårt kontor så om ni har några frågor kan ni också självklart ringa eller maila in till oss.


Nedan finns Produktinformation om några av våra utvalda produkter

Dokumentskåp

Dokumentskåp är framförallt till för att skydda dokument mot oväntade händelser. Ofta har de en högre säkerhet mot brand och fukt än mot stöld. Dokumentskåp är främst till för att skydda värdefulla papper som inte är särskilt stöldbegärliga. Om ni ska förvara värdepapper som är mer stöldbegärliga så bör ni istället inhandla ett kassaskåp.

Dokumentskåp brandklassas via SP.se.

Kassaskåp

Kassaskåp används i första hand för att skydda mot stöld, men det är vanligt att de också har höga brandskyddsklasser och är även täta mot fukt och annat som kan skada viktiga dokument. Kassaskåp är ofta ett krav för förvaring av värdepapper och värdesaker över vissa belopp. Detta varierar beroende på försäkringsbolag och försäkringspremie. Om man har mycket värdepapper så är det ofta fördelaktigt att köpa ett kassaskåp eftersom man då kan minska sin premie och månadskostnad. Kassaskåp har också ett högt andrahandsvärde.

Vapenskåp

Vapenskåp är framförallt designade för att erbjuda en smidig förvaring för vapen. Dom har även ofta en högt klassad inbrottssäkerhet. Ni kan läsa mer om vad som krävs av er här gällande vapenförvaring. Vapenskåp har samma säkerhetsklass som kassaskåp. Den stora fördelen med att köpa ett vapenskåp istället för ett kassaskåp är att det är särskilt designat för att kunna lagra ett visst antal gevär. På grund av de hårda säkerhetskraven kan det vara svårt att själv inreda kassaskåp eller vapenskåp. Därför är det ofta fördelaktigt att köpa ett skåp direkt designat för det antal vapen som är ni själva tänkt förvara i det istället för att göra en egen inredning.