Acast grundades 2014 och har sedan dess levererat olika podcasts via sin webbtjänst. Om du går in på deras hemsida kan du lyssna på flera av Sveriges största poddar. Acast har under sin korta tid på marknaden blivit ett ledande företag inom sin bransch.

Det som gör att företaget sticker ut från sina konkurrenter är att de har så kallade “blings”. Dessa gör att lyssnaren kan integrera med de bilder, reklam och videosnuttar som spelas upp i de program du lyssnar på. Detta tar ditt poddlyssnande till en helt ny nivå. Företaget grundades av två personer kallade Måns Ulvestam och Karl Rosander. Nu är även Bonnier investerat pengar i företaget.

  • Grundades 2014 och är nu en av de största i sin bransch
  • Levererar de bästa produkterna inom sitt område

Teamet bakom Acast och värdegrunder

Acast består av en grupp unga entreprenörer som alltid har företagets bästa i åtanke. De är alla passionerade och drivs av kärleken till ljud och kunna leverera ett bra program till sina lyssnare. De samarbetar idag med flera stora namn inom branschen som till exempel Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf samt Victoria Törnegren och Alexandra Bring. Varje medarbetare är handplockad för sina unika kunskaper och förmågan att komma med nya idéer till företaget. De är kända för att ha en fantastisk stämning mellan medarbetarna och gör allt för att lyfta upp varandra. Detta säger de själva är en av de stora anledningarna till att de redan är så framgångsrika.

Acast har flera olika värdegrunder som representerar företaget och vad de vill åstadkomma. En av dem är att alla medarbetare gör sitt yttersta varje dag. Det spelar ingen roll om de arbetar i ett team om 10 personer eller 100. Arbetet ska utföras till max varje gång. En annan är att det inte ska finnas några egon i teamet. Alla ska arbeta tillsammans och sätta företaget först. En tredje värdegrund är att deras medarbetare ska fortsätta att vara nyfikna och hela tiden arbeta på att förbättra produkterna. Alla uppgångar och nedgångar delas mellan samtliga medarbetare och lagkänslan är viktigare än något annat. Ett modernt sätt att driva ett företag på.

Hur fungerar Acast?

Acast samarbetar inte bara med podcast som har flera 100 000 lyssnare varje vecka. Vem som helst kan faktiskt skicka en förfrågan om att få ta del av deras produkt. Det som du behöver göra är att gå in på deras hemsida och trycka på “podcasters” i menyn. Här kan du skicka in en förfrågan antingen om du har en ny podd eller en redan pågående. Du fyller i information om ditt program som till exempel antal lyssnare och namn på podden. Sedan återkommer Acast til dig med ett svar. De gör skillnad på fristående poddar som endast länkas till på sajten och poddar som de har ett pågående samarbete med.

Acast samarbetar inte bara med poddare utan även med flera företag som vill höras under de olika programmen. Bland deas samarbetspartners hittar du flera välkända varumärken som till exempel Netflix, MasterCard och McDonald’s. Statistik visar att det är 76 procent större chans att en lyssnare gör ett inköp om de hör reklam under en podd. Det är alltså ett perfekt tillfälle för företag att synas. Acast är inte bara aktiva i Sverige utan de driver också flera poddar i länder som Storbritannien, Oslo, Tyskland, USA och Frankrike. Acast har en app som är tillgänglig både på iOS och Android och som ger alla lyssnare access till samtliga poddar som läggs ut via deras system.

Sammanfattning

Acast har sedan starten 2014 etablerat sig på marknaden och blivit en av de största inom ljud och podcasts. De finns inte bara i Sverige utan i flera länder runt om i hela världen. Några av de största poddarna som du kan hitta på deras svenska plattform är “Har du sagt A får du säga B” och “En mörk historia”. Om du har en egen podd och vill börja samarbeta med Acast kan du alltid kontakta dem via deras hemsida. Under sin korta tid på marknaden har de vunnit flera utmärkelser och under 2018 fortsatte det att stärka sin position som ledande på marknaden. Allt tyder på att de kommer att fortsätta att växa i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *