Är du en av de som älskar växter och grödor, men som inte riktigt har de där gröna fingrarna? TipCrop är ett nystartat företag som kan hjälpa dig med detta. Alla plantor behöver ljus, kärlek och vatten för att kunna växa, men nu behöver du bara ge dem kärlek – resten fixar TipCrop.

Med TipCrop får alla dina örter, grönsaker och plantor precis vad det behöver, exakt när de behöver det. I deras Quantum Core kan du odla dina växter lokalt och med ett perfekt resultat varje gång. Detta koncept ligger helt rätt i tiden, då allt fler satsar på att erbjuda närproducerat och färska råvaror.

  • En unik lösning som ger vatten och ljus till dina grödor
  • Nominerade till 2018 Startup Showcase

Mer om företaget

TipCrop är ett framgångsrikt Londonbaserat företag som lanserades under 2016. På denna korta tid har de dock blivit inbjudna till flera mässor och events som hyllar startups. De har dessutom redan sålt in sin produkt till flera återförsäljare, så framtiden ser ljus ut. Deras teknik gör det möjligt att odla växter och grönsaker inomhus med hjälp av smarta LED-lampor. Att odla sina växter på konstgjort sätt är något som blir allt mer populärt idag. Till exempel har varumärket Philips öppnat upp sin egen konstgjorda farm i Nederländerna. Med TipCrop kan även privatpersoner och mindre företag odla sina egna växter på ett framgångsrikt sätt och lyckas varje gång.

TipCrop är fortfarande i startgroparna och håller på att utveckla sin produkt. I nuläget säljs inte själva produkten på deras egna hemsida, utan de använder sig endast utav återförsäljare. De har redan expanderat till flera länder och vi tror att vi kommer att höra mycket om dem inom den närmaste framtiden. TipCrop erbjuder ett miljösystem som inte använder sig av dyra lösningar, utan simpel jord- och växtnäring. Deras mål är att ta en väldigt ostabil bransch som jordbruket och garantera perfekta resultat varje gång. På så sätt blir inte kvaliteten på grödorna bättre eller sämre beroende på vart i världen du bor. Alla ska ha samma möjligheter till bra mat.

Ett steg framåt för jordbruket

Med tanke på det ostabila vädret och de varma somrarna som varit, speciellt det senaste året, blir det svårare för jordbruket att garantera hälsosamma grödor varje år. Därför är det allt fler som förlitar sig på konstgjord växtnäring. Med TipCrop kan du plantera vilka frön du vill och se hur de växer. Du kan även odla flera stycken olika grödor på en och samma gång. I nuläget säljer TipCrop större påsar med frön via sina återförsäljare. Om du vill så flera olika frön på samma gång måste du bara se till att de växer ungefär under samma tid och på samma villkor. På så sätt kan TipCrop garantera ett bra resultat varje gång.

TipCrop styrs med hjälp av smarta LED-lampor. På frågan gällande hur länge deras växtanordning håller är svaret 30 000 timmar. Det innebär att om den skulle stå på dygnet runt skulle den fungera i 3 år. LED- produktionen är dessutom någonting som hela tiden utvecklas och det kommer inte dröja länge innan tekniken blir ännu mer energisnål. Vad är då den stora fördelen med att odla grönsaker och annat på detta sätt? Med hjälp av modern teknik går det att analysera alla grödor och komma fram till det bästa sättet att odla dem. Till exempel kan vi ta reda på hur vi ska få fram den bästa smaken i tomaterna.

Kostnader och framtiden

Nu kanske du funderar över hur mycket det kostar att använda en TipCrop? Det beror så klart lite på vilket elavtal du har, men snittkostnaden ligger på 0,03 pund per dag. Detta baserat på en uträkning de gjort i sitt hemland Storbritannien. Fram tills nu har fokus främst legat på att odla örter, små grönsaker och blommor. Dock jobbar TipCrop i dagsläget på att förfina sin teknik ytterligare för att grönsakerna ska få bästa smak och ett högt näringsvärde. De gör hela tiden nya undersökningar för att ta reda på vad som är viktigast för kunderna och därefter anpassar man utvecklingen för att möta deras behov. Vi väntar med spänning på fler uppdateringar från TipCrop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *